Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de lange courgettes doormidden en snijd van de ronde courgette een deksel af. Hol de courgettes tot een centimeter uit. Snijd de uitgeschepte courgette vulling en de tomaten in blokjes. Plaats de courgettes in een ovenschaal en laat ze voorgaren in de oven. Snipper het sjalotje. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de risotto toe en bak circa twee minuten. Voeg vervolgens geleidelijk al roerend de bouillon toe, totdat deze volledig is opgenomen en de risotto gaar is. Rasp de helft van de Oud Luxe. Snijd de andere helft van de Oud Luxe in blokjes en voeg deze samen met de tomaat en courgette toe en schep om. Haal de schaal uit de oven en vul de voorgegaarde bootjes voorzichtig met het risotto mengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal circa 15 minuten in het midden van de oven. Serveer warm.