Onze iconen

Bij al onze producten staan iconen. Hieraan kunt u herkennen waar onze kazen aan voldoen. Hieronder staat uitgelegd wat deze iconen precies inhouden.

Biologisch

Bij de bereiding van biologische kaas wordt van koe tot kaas zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. De koeien staan minimaal 120 dagen per jaar in de wei. Er wordt geen antibiotica preventief gebruikt. De koeien krijgen met name ruwvoer, zoals gras en stro. Krachtvoer moet voor het grootste deel biologisch zijn geteeld. Op de weilanden wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bij de kaasbereiding wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige toevoegingen; de kaas wordt zo natuurlijk mogelijk gemaakt en traditioneel gerijpt onder optimale condities. 

Eerlijke prijs

Onze kaasbereiders worden zorgvuldig gekozen. Hierbij staan onderscheidende kwaliteit en smaak voorop. Daarom zijn onze kazen juist geprijsd en ontvangt de boer met recht een eerlijke prijs.

Caloriebewust

Kaas met een lager melkvetpercentage dan 48+ kazen, bijvoorbeeld 35+ of 20+ kazen. De aanduiding met het plusteken betekent dat het percentage melkvet aangeduid wordt per 100 gram droge stof 
(en niet per 100 gram kaas). Deel je het getal voor het plusteken door 2, dan krijg je voor de meeste kazen bij benadering de hoeveelheid melkvet per 100 gram kaas. 

Duurzaam

Bereid met respect voor mens, dier en milieu binnen een duurzaamheidsprogramma met aandacht voor een goede balans tussen dierenwelzijn, een economisch gezond boerenbedrijf, energieverbruik en klimaat.

Regionaal

Elke streek kent haar geheimen. Het is onze uitdaging om ze voor u op te sporen. Kazen die slechts in een
bepaalde regio bereid worden volgens unieke receptuur en bereidingswijze, herkent u aan ons Regionaal icoon. 

Vegetarisch

Kazen met dit icoon zijn bereid met vegetarisch stremsel en zijn geschikt voor een vegetarisch menu.  

Van koe tot kaas

Onze heerlijke kazen zijn bereid uit pure, Hollandse melk. Lekker om te proeven,
goed om te delen en belangrijk om te koesteren.

Bekijk van koe tot kaas